Εκτύπωση του άρθρου

ΤΕΥΧΟΣ 19 Φεβρουάριος 2014 - Poeticanet. Περιοδικό για την ποίηση και τη λογοτεχνία.

SCRIPTORIUM


Οκτώ χρόνια στον Κυβερνοχώρο, σταγόνα στον ωκεανό, αλλά και στίγμα και στιγμή στην αέναη μεταλλαγή των πραγμάτων. Αφετηρία το 2006 και φιλοδοξία να  υπερασπιστούμε στο μέτρο μας την ποιητική υπόθεση. Η έκταση μεγάλη, η διαδρομή αποκαλυπτική, δέος. Μια υπόθεση στο άπειρο. Συγγραφείς, ποιητές, τάσεις, τρόποι, μέσα, ήχοι, εικόνες, οι μεταμορφώσεις του ποιητικού λόγου στην επέλαση των νέων καιρών. Να καταγραφούν. Πιστά.

Παύση. Μικρή. Απαραίτητη. Το καταλάβαμε αφού την βιώσαμε. Σαν πρόκληση και πρόσκληση. Πόσο αναγκαίο ήταν αυτό το σύντομο διάστημα σιωπής ανάμεσα στο  κλείσιμο μιας φράσης και στο άνοιγμα μιας άλλης, ανάμεσα στο τεύχος 18 και 19, αυτή η ενδιάμεση σιγή όχι σαν απουσία ήχου αλλά σαν παρουσία του επόμενου, του διαφορετικού, η συνέχεια της διαδρομής σε τροχιά αλλαγής, σε τοπία νέων δεδομένων.  

Συνεπείς στην ποιητική ταυτότητα μας όπως διαμορφώθηκε στα οκτώ αυτά χρόνια, εμμένουμε στην αναζήτηση. Ανανεώνουμε τη μορφή του τεύχους,  το περιεχόμενο και τους εαυτούς μας. Νέα εγκαίνια. Εμείς, όλοι οι συνεργάτες του Poeticanet καταθέτουμε και πάλι  τη δημιουργική σκέψη και ενέργεια μας στη δυναμική εξέλιξη της ποιητικής περιπέτειας. Εννοείται βέβαια ότι στη συνέχεια της διαδρομής αυτής χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη δική σας συντροφικότητα και ανταπόκριση,  καλοί  αγαπημένοι μας αναγνώστες.


Ημ/νία δημοσίευσης: 31 Ιανουαρίου 2014