Εκτύπωση του άρθρου

Tεύχος 9 (Φεβρουάριος 2009) - Poeticanet. Περιοδικό για την ποίηση και τη λογοτεχνία.

ΤΕΥΧΟΣ 9
 

 
SCRIPTORIUM  (Η νέα στήλη του Χρήστου Χρυσόπουλου)



 


1X1 (Νέα στήλη)

Μαίρη Αλεξοπούλου
Κωνσταντίνος Μπούρας
Γιώργος Χαντζής
 
 


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jerome Rothenberg
 
 

 
Γράφουν οι Δημοσθένης Αγραφιώτης και η Λιάνα Σακελλίου
Μεταφράζουν ποιήματα του οι Ιωσήφ Βεντούρας, Μάρω Παπαδημητρίου και Λιάνα Σακελλίου.
Βιντεοσκοπήσεις από τον
H O P E 
 


ΔΟΚΙΜΙΑ
 


Ποιήματα:
 
 


ΚΡΙΤΙΚΗ

Γράφουν οι:

 
Γιώργος Λίλλης για το βιβλίο "Ηλεκτρισμένη πόλη" του Γιάννη Κοντού, Γιώργος Βέης για το βιβλίο " 11 τόποι για ένα καλοκαίρι" της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.  Χριστίνα Αργυροπούλου για το βιβλίο " Έντομα στην εντατική" του Στάθη Κουτσούνη, Γεώργιος Αραμπατζής για το βιβλίο "Παραβολές του κινηματογράφου" του Μιχάλη Αναστασίου,  Κλεοπάτρα Λυμπέρη για το βιβλίο " Όλες οι πράξεις είναι εκ προοιμίου λάθος" του Γιάννη Πάσχου, Κλεοπάτρα Λυμπέρη για το βιβλίο " Ν, όπως Νοσταλγία" του Γιώργου Βέη 
 


SCRIPTORIUM

Σημείωση της Σύνταξης - Φεβρουάριος 2009
 

Με το τεύχος 9 το Poeticanet συμπληρώνει 3 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο. Στο τεύχος αυτό θα βρείτε ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό ποιητή και ανθολόγο Jerome Rothenberg με φωτογραφίες, βιντεοσκοπημένες αναγνώσεις του και ποιήματά του μεταφρασμένα στα ελληνικά από τους Λιάνα Σακελλίου, Μάρω Παπαδημητρίου και Ιωσήφ Βεντούρα. Για τον Jerome Rothenberg γράφουν ο Δημοσθένης Αγραφιώτης και η   Λιάνα Σακελλίου.

Εγκαινιάζουμε  δύο νέες στήλες:

Τη στήλη “Scriptorium”
του Χρήστου Χρυσόπουλου


Τη στήλη ”1Χ1”

Στη στήλη αυτή το Poeticanet προσκαλεί ποιητές να φέρουν σε δημιουργική παράθεση ένα δείγμα της ποίησής τους και μια σκέψη τους πάνω στη δημιουργικότητα, την ποιητική και τη γραφή.

 

Το poeticanet έχει τώρα τo τη δική του σελίδα "poets poeticanet" στο facebook και το  δικό του group με το όνομα: "friends of poeticanet". Κάνετε κλικ στο εικονίδιο και επισκεφθείτε τους φίλους του poeticanet στο facebook.
 

 

 

         Μιλήστε στους φίλους σας για το Poeticanet.

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 7 Φεβρουαρίου 2009