Εκτύπωση του άρθρου

Τεύχος 7 (Μάιος 2008) - Poeticanet. Περιοδικό για την ποίηση και τη λογοτεχνία.

ΤΕΥΧΟΣ 7


 

 

 

 

 

 



ΔΟΚΙΜΙΑ


 
ΠΟΙΗΣΗ







SCRIPTORIUM

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  (Μαίος 2008) 

Στις 11 Μαρτίου, η Στοά του Βιβλίου και το περιοδικό μας γιόρτασαν την "Ημέρα της Ποίησης" με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον χώρο της Στοάς που είχε τίτλο: stoabibliou @poeticanet.gr-η ποίηση στον αιώνα της πληροφορίας. Οι πανεπιστημιακοί Δημήτρης Δημηρούλης και Ελισάβετ Αρσενίου ανίχνευσαν το θέμα, οι ποιητές Βασίλης Αμανατίδης, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Παυλίνα Παμπούδη και Γιάννης Στίγκας διάβασαν στίχους τους και το συγκρότημα hip hop ENEMY παρουσίασε τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο και συγκρούστηκε με ζωντανά ποιήματα. Συμμετείχαν επίσης ο ποιητής–καλλιτέχνης διαμέσων Δημοσθένης Αγραφιώτης και η Αμερικανίδα Heather Raikes με video προβολές και ηλεκτρονική ποίηση. Ευχαριστούμε για τα δημοσιεύματά τους τον Νίκο Λιονάκη στην εφημερίδα Αυγή και τον Βασίλη Καλαμαρά στην Ελευθεροτυπία,
        Τον Απρίλη του 2006, το Poeticanet ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Διαδίκτυο με 2000 επισκέψεις τον μήνα και ήδη οι μηνιαίες επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας αφού έφτασαν τις 21000, ενώ συνεχίζουν να δείχνουν αυξητική τάση. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι φίλοι της ποίησης, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ένα υψηλό ποιοτικό επίπεδο μακριά από ανταλλάγματα και μικροσυμφέροντα.
Η γενναιοδωρία του Γιώργου Δαρδανού μας επιτρέπει  να προχωρήσουμε στην έκδοση του ετήσιου έντυπου ανθολόγιου της ιστοσελίδας μας στα πλαίσια της ποιητικής σειράς «Λάλον Ύδωρ» των εκδόσεων «Τυπωθήτω». Τον ευχαριστούμε ολόθερμα. Ευχαριστούμε επίσης την υπεύθυνη της σειράς Ειρήνη Πολίτη για τη στήριξη που μας παρέχει.
        Με το έβδομο «τεύχος» του,  το Poeticanet εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της ηλεκτρονικής του λειτουργίας.  Ευχαριστούμε τη Ρούλα Αλαβέρα που βοήθησε στην ανθολόγηση ποιημάτων με θέμα το φεγγάρι και την Ξένη Σκαρτσή που ανθολόγησε ποιήματα του αείμνηστου φίλου Θανάση Κωσταβάρα. Στο τεύχος αυτό παρουσιάζουμε ακόμη  ένα μικρό video με την ομιλία της Heather Raikes που γυρίστηκε ειδικά για την ιστοσελίδα μας και  εγκαινιάζουμε την παρουσίαση της δραστηριότητας ελλήνων δημιουργών ηλεκτρονικής ποίησης με  το έργο του Δημοσθένη Αγραφιώτη.

Ιωσήφ Βεντούρας

 

 

 

 

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2008