Εκτύπωση του άρθρου

 

Σωτήρης Σελαβής

ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΚΟΙΜΗΣΟΥ

ISBN: 960-211-806-7
Σελ: 48 * Τιμή: 6,00 Euro.

To Μην αγαπάς, κοιμήσου (φθινόπωρο 2006) είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή
του Σωτήρη Σελαβή, τα αυτοτελή μέρη της οποίας συνθέτουν τελικά μια ενότητα εμμονής.  το βλέμμα προσκολλά στη θέα της κοιμισμένης γυναίκας. Με αφετηρία την ανυπέρβλητη ομορφιά μιας τέτοιας εικόνας, όπως ακριβώς την επαναφέρει η μνήμη ή
όπως από τη μνήμη την αποσπά η φαντασία αναπλάθοντας την στο σκηνικό που επιλέγει, η στοχαστική ενατένιση πυκνώνει και εντείνεται ως τις συμβολικές προεκτάσεις του ύπνου. Λήθη και γαλήνη, όνειρο και συνειρμός, απώλεια και εγκατάλειψη. Το ξάγρυπνο πάθος του ερωτευμένου, στριμωγμένο στη σιωπή και δίχως χρόνο, εισπνέει και αφομοιώνει, εκπνέει και μεταμορφώνει την εικόνα του αγαπημένου προσώπου, έτσι όπως ονειρεύεται ο καθρέφτης της γραφής ν’ αντανακλά μια ψυχή πάσχουσα  και αινιγματική, κατ’ εξοχήν ερωτική, πολύπλοκα πληθωρική. την ψυχή της γυναίκας.

Ν’ αγγίζεις πάντα τη γυναίκα που κοιμάται
Να εξαντλείς το χέρι στα μαλλιά της
Να την αγγίζεις πάντα όταν κοιμάται
Σαν να ζητάς συγγνώμη.

__________________________________________________________________
Ο Σωτήρης Σελαβής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Ποίηση (τεύχη 15, 19, 23 &25),
Ενώ το καλοκαίρι του 2003 εκδόθηκεη πρώτη του αυτοτελής ποιητική συλλογή (Bleuballet, εκδόσεις Νεφέλη). Ποίημά του απέσπασε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών σε πρόγραμμα των British Council και Klandestini.


Ημ/νία δημοσίευσης: 13 Δεκεμβρίου 2006