Εκτύπωση του άρθρου

ΒΙΚΟΣ ΝΑΧΜΙΑΣ


Ο Βίκος Ναχμίας έχει σπουδάσει ψυχολογία στην Αγγλία την Αμερική και την Ελβετία. Εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στην ατομική και ομαδική συμβουλευτική ψυχοθεραπεία.
Παράλληλα και για 10 χρόνια δίδασκε ται τσι και διαλογισμό σε πολλές ομάδες εδώ και στην Αγγλία.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια καλλιεργεί με μια ομάδα τον εκστατικό δερβίσικο στροβιλισμό, με μια ανοικτή παρουσίαση για το κοινό κάθε ένα-δύο χρόνια.

Στο θέατρο τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς ηθοποιούς και συμπράξει με διάφορους σκηνοθέτες . Έχει επίσης ο ίδιος ανεβάσει το «Φιλιατρό του Πηγαδιού» του Ζεάμι με την Όλια Λαζαρίδου και τον Αργύρη Μπακιρτζή. «Νύχτα Αναχώρησης» με την Ϊριδα Χατζηαντωνίου, Γιώργο Νανούρη κ.α. Το «Πουθενά, Πουθενά, Πουθενά» με την Α. Αλεξίου, Ε. Γεραλή.  Τα «3 Μονόπρακτα του Κοκτώ» με την Ίριδα Χατζηαντωνίου, Νέστορα Κοψιδά, Γιώργο Νανούρη, Μαρίνα Σκιαδαρέση.  Την «Θαλασσινή Ωδή» του Φερνάντο Πεσσόα με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Το «Σύσσημον»  ένα ποιητικό δρώμενο πάνω στην ποίηση  του Νίκου Παναγιωτόπουλου με οκτώ ηθοποιούς.  Το «Στροφοδίνες1-2 και Τζελλαλουντίν Ρουμί» με εννέα ηθοποιούς-χορευτές.

Με την Όλια Λαζαρίδου στο Φεστιβάλ Αθηνών “Τα λόγια της Κασσάνδρας” , με την Αμαλία Μουτούση την ραψωδία Ω της Ιλιάδας στο Εθνικό θέατρο, μτφρ. Μαρωνίτη.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία:
«Μικρό απάνθισμα από την ποίηση του Ρουμί» εκδ. Ντέφι.
«Θέατρο Τσέπης, Οκτώ Μονόπρακτα του Κοκτώ» εκδ. Αγρα.


Ημ/νία δημοσίευσης: 24 Ιανουαρίου 2015