Εκτύπωση του άρθρου

ΑΘΗΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΙΧΟΥ (Αθήνα 1981)

 

Η Αθηνά Στυλιανή Μϊχου σπούδασε ισπανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγας. Απέκτησε το Μάστερ Ανωτάτων Σπουδών της ισπανικής γλώσσας: Ασχολήθηκε με την έρευνα και εφαρμογές, στο πανεπιστήμιο της Μάλαγας. Είναι μέλος της εκδοτικής εταιρίας του Μεξικού «Taller Igitur».

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές που φέρουν τους τιτλους: «Σαν φτερό ανέμου», Δωδώνη, Αθήνα, 2000 και : «Συνιστώσες ορχήστρας», Κέδρος, Αθήνα, 2014. Μετέφρασε από τα ελληνικά στα ισπανικά δύο ποιητικές συλλογές της Ελληνίδας ποιήτριας Τζούτζης Ματζουράνη που φέρουν τους τίτλους: «Καφές και τσιγάρα», Φίλντισι, Αθήνα, 2014 και :«Τα 24 γράμματα του αλφαβήτου» Φίλντισι, Αθήνα, 2015. Δικά της ισπανικά ποιήματα εκδόθηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό του πανεπιστημίου της Μάλαγας Robador de Europa, στο λογοτεχνικό περιοδικό της Μάλαγας (εκδόσεις Mitad Doble), στο ανθολόγιο του φιλιού (εκδόσεις Mitad Doble), στο ανθολόγιο περί ταξιδιού, Ταξίδι και Επιστροφή, του εκδοτικού οίκου της Γρανάδας Fin de viaje. Επίσης δημοσίευσε ποιήματα της στα ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά Ποιείν, Νησίδες, Βακχικόν, Θράκα. Έχει ακόμα μεταφράσει στα ελληνικά ποιήματα των : Mιγέλ Άνχελ Κοντρέρας, Κάρμεν Γιάνιες, Βισεντε Βαλέρο, Μπεγόνια Καγιεχόν.

Ποιήματα της και μεταφράσεις της στα ισπανικά Ελλήνων ποιητών έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά του Μεξικού.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ ποίησης στο Μεξικό.Επίσης πήρε μέρος στο φεστιβάλ διεθνούς ποίησης που πραγματοποιήθηκε στο El lugar de los Escudos στο Μεξικό


Ημ/νία δημοσίευσης: 22 Αυγούστου 2021