Εκτύπωση του άρθρου

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣΟ Απόστολος Θηβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Φοίτησε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Εργάζεται στην Τράπεζα Κύπρου.

Το 2008 ολοκλήρωσε την έκδοση του πρώτου αφηγήματος «Νόμισμα στην Όχθη» , των εκδόσεων Μπαρτζουλιάνος , ενώ το 2009 ολοκληρώθηκε η έκδοση ενός θεατρικού παραμυθιού από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, με τίτλο «Πολύχρωμο Θάρρος». Από τις ίδιες εκδόσεις δημοσιεύτηκε το αφήγημα με τίτλο «Mendizabal», ενώ πρόσφατα εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις Πάτση, με τίτλο «Οδός Πόλεως, Αριθμός 28». Στα τέλη του 2011 κυκλοφόρησε η νέα συλλογή του από τις εκδόσεις «Εκάτη» με τίτλο «17.»

Κείμενά του δημοσιεύονται τακτικά σε περιοδικά λόγου, όπως «Οδός Πανός», «Νέα Σκέψη», «Νέα Αριάδνη» και άλλα, καθώς και σε ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως το «Ποιείν», «Βακχικόν». Είναι μέλος της ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού «Asante», η οποία και ασχολείται με την προβολή του αφρικανικού στοιχείου της πόλης των Αθηνών. Συμμετέχει ενεργά στη συντακτική ομάδα του ιστοτόπου «24 Γράμματα», ενώ διατηρεί στον ίδιο δικτυακό χώρο το ένθετο περιοδικό «Καλειδοσκόπιο.»

Στο θέατρο διακρίθηκε στο διαγωνισμό του θεάτρου «Ελεύθερη Χώρα», ενώ ανέκδοτα έργα του υπάρχουν στο δικτυακό τόπο «Επί σκηνής». Συμμετείχε επίσης στο θεατρικό φεστιβάλ του «Τράινου στο Ρουφ», «12 κουπέ» με την παράσταση «Συναντήσεις» σε πρωτότυπα κείμενα- μονολόγους του ίδιου. Ολοκληρωμένη δουλειά του εκτέθηκε επίσης στο Studio της οδού Πλαταιών, με την προβολή μικρού μήκους ταινίας βασισμένης σε δικά του κείμενα. («Μόνα»)

Ο Απόστολος Θηβαίος δεν δηλώνει ποιητής ή λογοτέχνης, μια και οι τίτλοι κερδίζονται και δεν υιοθετούνται.

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 30 Ιανουαρίου 2012