Εκτύπωση του άρθρου

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Α. Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Πέττα του νομού Αχαΐας και τεσσάρων χρονών...μετακόμισε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών, μεταπτυχιακά Γενική Πολιτική Οικονομία στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris 1) και Μετάφραση στο ΚΕΜΕΔΙ της Κέρκυρας. Από το 1982 μέχρι το 1997 εργάστηκε ως μεταφραστής στο Συμβούλιο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές του συλλογές : φευγαλέα (1990, "Αχαϊκές Εκδόσεις"), Ερχομός (1997, "Αχαϊκές Εκδόσεις"), το σβησμένο τετράδιο (2007, εκδόσεις "Δρόμων") και από ήλιο σε ήλιο (2008, εκδόσεις Γαβριηλίδης).
Από την τελευταία αυτή συλλογή ο συνθέτης Σωτήρης Σακελλαρόπουλος έχει μελοποιήσει δεκατέσσερα ποιήματα με τον ομώνυμο τίτλο, καθώς και εννέα "μπαλάντες" από τη συλλογή το σβησμένο τετράδιο, με τον τίτλο "όλες οι νύχτες". Τρίτο έργο του που μελοποίησε ο ίδιος συνθέτης είναι η ενότητα "στιγμές που προεκτάθηκαν" από την ανέκδοτη ομότιτλη συλλογή.

Από το 2003 ώς το 2005 δημοσίευε άρθρα και μελέτες στην εφημερίδα των Βρυξελλών "Ο απόδημος Έλληνας". Σήμερα συντονίζει την επιθεώρηση "θ.ε.α.- Θέματα Επιστημών του Ανθρώπου", που εκδίδεται στις Βρυξέλλες, την οποία έχει ιδρύσει και όπου γράφει και ο ίδιος.


Ημ/νία δημοσίευσης: 3 Μαΐου 2011