Εκτύπωση του άρθρου

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΟΥ

Η Αγγελική Σιγούρου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1973. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δραματική Τέχνη και στην Ανωτέρα Σχολή Υποκριτικής Τέχνης «Αρχή», της Νέλλης Καρρά. Έκανε σπουδές σύγχρονου και κλασσικού χορού στη Σχολή Χορού της Αλίκης Γούσα.   
Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Νέα Πορεία»,  «Ποίηση» και «Δρομολόγιο». Το καλοκαίρι του 2004, ήταν προσκεκλημένη του φεστιβάλ του Εξωμβούργου στην Τήνο, όπου διάβασε μέρος του έργου της. Το Νοέμβρη του 2004, συμμετείχε κατόπιν επιλογής στο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών (Klandestini project) που έλαβε χώρα στη Μάλτα, όπου παρουσίασε απόσπασμα από την ποιητική της συλλογή «Αράς». 
Μεταφράσεις :  Μετάφραση του θεατρικού έργου «Ο ναυτικός» του Φερνάντο Πεσσόα από τα γαλλικά, για την θεατρική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή, που ανέβηκε στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων» του Λευτέρη Βογιατζή (1998), μετάφραση από τα γαλλικά του φιλοσοφικού δοκιμίου του Κώστα Παπαïωάννου «Κυνήγι, πατρίδα, χώρος» για έκδοση προς τιμήν του συγγραφέα και φιλοσόφου στο Παρίσι (2006), μετάφραση από τα αραβικά του μυθιστορήματος του Γκαμάλ Γιτάνι «Πυραμίδες» για τις εκδόσεις Καστανιώτη (2006).
Κατά τη διάρκεια του 2004-2005, οργάνωσε βραδιές ποίησης και μουσικής σε συνεργασία με τον συνθέτη Νίκο Παναγιωτάκη, που έλαβαν χώρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου. 
Ζει στη Σύρο, όπου διδάσκει σύγχρονο χορό στη Σχολή Χορού της Susan Durant Μιχαλάκη και όπου, πριν δύο χρόνια δημιούργησε τη χοροθεατρική ομάδα «Ακροποδητί», με την οποία έχει παρουσιάσει ως τώρα τρεις παραστάσεις: Ιούνιος 2005, Θέατρο Απόλλων «Ο ψαράς και η ψυχή του» του Όσκαρ Ουάιλντ, Μάιος 2006, Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης «Ο τελευταίος κάτοικος της γης θα ‘ναι (υ)ιός μας» στα πλαίσια του φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας που διοργανώνεται εδώ και δύο χρόνια στη Σύρο, Ιούνιος 2006, Θέατρο Απόλλων «Συναντήσεις», παράσταση αφιερωμένη στο μουσικό έργο του Β. Α. Μότσαρτ και το συγγραφικό έργο του Μ. Σαχτούρη.


Ημ/νία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2006