Εκτύπωση του άρθρου


ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
Έργα
Ποιήματα και πεζά

Εισαγωγή - επιμέλεια - σχόλια: Δημήτρης Δημηρούλης
Νέα Σειρά: Νεοέλληνες κλασικοί συγγραφείς
Πανόδετη έκδοση (ISBN: 978-960-455-281-8, σελ.: 536)
Με μαλακό εξώφυλλο (ISBN: 978-960-455-150-7, σελ.: 536)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Και οι δύο εκδόσεις συνοδεύονται από CD στο οποίο η Λυδία Κονιόρδου διαβάζει αντιπροσωπευτική επιλογή από τα έργα του Διονύσιου Σολωμού.

Νέα έκδοση των έργων του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Την επιμέλεια της έκδοσης, η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, έχει αναλάβει ο Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Δημηρούλης. Η έκδοση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά συνοδεύεται με την απαραίτητη φιλολογική τεκμηρίωση και υποστήριξη. Περιλαμβάνει συνεπώς, εκτός από μια συστηματική εισαγωγή για το βίο και το έργο του Σολωμού, σχόλια σε όλα τα κείμενα, εκδοτικές παρατηρήσεις, βιβλιογραφική κάλυψη και, σε επίμετρο, τα περίφημα «Προλεγόμενα» του Πολυλά. Όλα τα κείμενα εκδίδονται στο μονοτονικό σύστημα και η τελική μορφή τους προκύπτει από την αξιοποίηση προηγούμενων εκδοτικών εγχειρημάτων, από τη συστηματική εκταμίευση της σολωμικής βιβλιογραφίας και από την παραβολή με τα αυτόγραφα του ποιητή.
 
Ο Δημήτρης Δημηρούλης είναι Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Διδάσκει Ιστορία και Θεωρία της Λογοτεχνίας. Μεταξύ άλλων από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί η μελέτη του: Φάκελος «Διονύσιος Σολωμός», Ανατομία ενός εθνικού θρίλερ.
 
 

Ημ/νία δημοσίευσης: 18 Νοεμβρίου 2007