Εκτύπωση του άρθρου
      

Αγγελική Σιγούρου  
Αράς
Ποιήματα
Σελ.: 64

Αγγελική Σιγούρου     
Novalis
Ύμνοι στη νύχτα
Μτφ.: Μ. Παπαντωνόπουλος
Σελ.: 56

Οι εκδόσεις Ηλέκτρα, ανταποκρινόμενες στον παραδοσιακό ρόλο του εκδότη δημιούργησαν τη σειρά Γεφύρια, θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία σε επίλεκτα κείμενα της σύγχρονης ποιητικής παραγωγής (πρωτότυπα ή μεταφράσεις) να συναντήσουν με τους καλύτερους όρους τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες. Τα βιβλία θα κυκλοφορούν κάθε άνοιξη και χειμώνα.
 
Η σειρά εγκαινιάζεται με δύο βιβλία δοκιμασμένα πολύ πριν φτάσουν στο τυπογραφείο.
 
Οι ποιητικοί μονόλογοι που αποτελούν το Αράς της Αγγελικής Σίγουρου εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε διάφορα περιοδικά των βιβλιοπωλείων και του διαδικτύου, και ήδη θεωρήθηκαν από τα πιο δυναμικά δείγματα της νεότατης ποίησης μας.
 
Η μετάφραση των Ύμνων στη νύχτα του Novalis από τον ποιητή Μιχάλη ΙΙαπαντωνόπουλο - δοκιμασμένου ήδη στη μετάφραση ποίησης του Γκέοργκ Τρακλ και του Ράινερ Μαρία Ρίλκε- δίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάσταση σε ένα κλασικό έργο, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στην ποίηση και τη φιλοσοφία.

____________________________________________________________________

Λάβαμε τα παρακάτω βιβλία:
Λάβαμε τα παρακάτω βιβλία:

ΤΥΠΩΘΗΤΩ

ΝΤΙΝΟΣ ΣΙΩΤΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ: Η ΕΝΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΛΙΔΑΣ: Η ΣΕΛΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙΜΑΚΗ: ΣΑΛΕΥΘΗΤΩ Η ΓΛΩΣΣΑ


ΚΕΔΡΟΣ

ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ: Η ΝΕΑ ΧΑΡΑΞΗ
ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ, IV (1988-2002)
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΠΛΗΘΟΣ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΞ

ΠΛΑΝΟΔΙΟΝ

ΕΛΕΝΗ ΚΕΦΑΛΑ: ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ (ΔΕ)ΚΑΤΩΝ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: ΜΕΓΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ


ΕΡΙΦΥΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ: ΝΟΥΜΗΝΙΑ

________________________________________________________________________

ΕΚΔΟΣΕΙΣ METAIXMIO- ΠΟΙΗΣΗ

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ


• Η επίτομη ανθολογία Η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα, μια συγχρονική ανθολογία, την επιμέλεια – ανθολόγηση της οποίας έχει αναλάβει ο Ευριπίδης Γαραντούδης. Η διάρθρωση της ύλης (τα ποιήματα τοποθετούνται ανά έτος δημοσίευσής τους) αποσκοπεί στο να αναδείξει την εξέλιξη της ελληνικής ποίησης του 20ού αιώνα, από την παραδοσιακή στη μοντέρνα περίοδό της και σε όλες τις φάσεις της μοντερνιστικής της ανάπτυξης. Η έκδοση συνοδεύεται από CD, στο οποίο 18 σύγχρονοι ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους. (Μάρτιος 2008)
• Οι ποιητικές συλλογές του Νίνου Φένεκ Μικελίδη Έκλειψη και άλλα ποιήματα, του Γιάννη Η. Παππά Στην άκρη του ονείρου, της Μαριλένας Πρωίμου Αυτοβιογραφία του αθέατου, καθώς και η συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του κύπριου ποιητή Γιώργου Μολέσκη Ποιήματα (1980-2001). (Απρίλιος 2008)
 


Ημ/νία δημοσίευσης: 6 Φεβρουαρίου 2008