Εκτύπωση του άρθρου

Φωτοποιήματα του Γιώργου Δουατζή

Εκδόσεις Καπόν

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Καπόν”, το βιβλίο “Φωτοποιήματα” με φωτογραφίες και στίχους του ποιητή Γιώργου Δουατζή και κείμενα της ιστορικού τέχνης Λαμπρινής Μπενάτση.
Το λεύκωμα αποτελεί ένα εικαστικό - ποιητικό ταξίδι, έναν διάλογο εικόνων και στίχων.  Οι φωτογραφίες του  Γιώργου Δουατζή,  μας θυμίζουν ότι η πραγματικότητα έχει πολλαπλές όψεις, αρκεί να μπορέσουμε να τις δούμε.
Στο βιβλίο υπάρχει προλογικό σημείωμα του  ζωγράφου – σκηνογράφου Γιάννη Μετζικώφ και της ιστορικού τέχνης – τεχνοκριτικού Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν. Η ιστορικός τέχνης Λαμπρινή Μπενάτση, η οποία είχε και την ιδέα της δημιουργίας αυτής της έκδοσης, αναλύει την εικαστική και ποιητική ματιά του Γ. Δουατζή με ένα γενικό αρχικό κείμενο και με επί μέρους εισαγωγικά σημειώματα για κάθε μία από τις πέντε ενότητες του βιβλίου.
Την δίγλωσση αυτή έκδοση απαρτίζουν οι ενότητες: Κούκλες (φωτογραφίες με κούκλες βιτρινών, από διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε πρωτογενή μίξη με την αντανάκλαση των βιτρινών), Χορός (φωτογραφίες από στιγμιότυπα φλαμένκο), Παράθυρα (φωτογραφίες παραθύρων από μέσα και από έξω), Πορτραίτα και  Ιχνηλασίες (ενότητα πολυθεματική).

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2010