Εκτύπωση του άρθρου

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ

                                                           Τα μικρής διάρκειας αυτά κείμενα, που συνυπάρχουν εδώ σε ίσες ποσότητες με τις ιδέες,       το απόφθεγμα, την ποίηση, τον αφορισμό και τον δοκιμιακό λόγο, θέτουν εξαρχής ένα σχεδόν ακαριαίο στοίχημα: Να καταφέρουν να παραμείνουν ανεξάρτητα ειδολογικά, εγκιβωτίζοντας συγγενείς μορφές του γραπτού λόγου εν είδει σπαραγμάτων, και παράλληλα να παρεκτείνουν –όσο μπορούν– την οπτική και το όραμα της γραφής.
Με αφετηρία τις πολλαπλές εκδοχές του εγώ που συνωθούνται μέσα στο ίδιο σώμα σαν μεγάλα επάλληλα σύμπαντα, ο Σταύρος Σταυρόπουλος αποκαλύπτει, ανασηκώνοντας ελαφρά το πέπλο των πραγμάτων, μια πυκνότατη φόρμα συναισθημάτων –στα όρια του ποιητικού παράδοξου– που προβάλλονται ως στοχασμοί πάνω στο σκηνικό των λέξεων, θυμίζοντας στενογραφημένες σημειώσεις για την άγραφη Ιστορία του βλέμματος.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο το 1961. Σπούδασε στο Παρίσι κοινωνιολογία και στην Αθήνα δημοσιογραφία, εγκαταλείποντας και τα δυο στη μέση χωρίς να πάρει πτυχίο. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία και δημοσιεύει τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί μόνιμη στήλη στην εφημερίδα metro.
Από τους πεζογράφους θεωρείται ποιητής και από τους ποιητές πεζογράφος.
Το Οι άλλοι που είμαι είναι το πέμπτο βιβλίο του.

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 13 Φεβρουαρίου 2008