Εκτύπωση του άρθρου
 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ

ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΣΚΗ
ΕΠΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ
ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΕκδόσεις ΑΓΡΑ, Απρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων : 64
ISBN: 978-960-325-725-7

Οκτώ γυναίκες, οκτώ πρόσωπα-πορτρέτα, καθένα με τη δική του ιστορία. Με άξονα τα τραγούδια-πορτρέτα οκτώ γυναίκες ηθοποιοί αφηγούνται τις ιστορίες αυτών των προσώπων. Εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό λευκό σημείο, που επιθυμεί να γίνει τραγούδι.

Η Άννα η Δαλασσηνή, η Ζωή η Πορφυρογέννητη, η Κασσιανή, η Κλεόπα Μαλατέστα, η Δούκισσα της Πλακεντίας, η θεία Σοφούλα Κωνσταντινιά-Σαραντανού, η μητέρα μου –η μητέρα του καθενός– κι ένα κορίτσι στους δρόμους έρχονται κρατώντας στα χέρια τους ένα ποτήρι νερό, την ιστορία τους, και σαν αντίδωρο ζητούν ν’ ακούσουν το τραγούδι τους.

Οι ιστορίες που αφηγούνται, αν και αντλούν κάποια στοιχεία πραγματικά απ’ τη ζωή τους, γίνονται η αφορμή για να ειπωθούν κυρίως πράγματα σημερινά. Ξανοίγονται, φεύγουν μακριά απ’ το περιοριστικό ιστορικό πλαίσιο, βγαίνουν στο θέατρο…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Θοδωρής Γκόνης κατάγεται από την Αλωνίσταινα της Αρκαδίας. Γεννήθηκε στην Γκάτζια Ναυπλίου. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες. Διηγήματα και τραγούδια του έχουν μεταφραστεί στα Σουηδικά και Ισπανικά.

Από τις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Τραγούδια, Ένα τραγούδι για τον Νίκο Γκάτσο, Λόγια για τραγούδια, Αγρινίου/Καρόλου Ντήλ και Τσιμισκή.

Ημ/νία δημοσίευσης: 30 Απριλίου 2008