Εκτύπωση του άρθρου

Το βιβλίο «Τονική Ρυθμοποιϊα» για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Σχολικής Συμβούλου Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας, Λίτσας Λεμπέση κυκλοφόρησε από τις μουσικές εκδόσεις «Ορφέας» και περιλαμβάνει περίπου εξήντα ποιήματα από τριάντα ποιητές όπως Κάλβος, Εμπειρίκος Βακαλώ κ.α. και περίπου άλλα τόσα δημοτικά. Ολόκληρο το βιβλίο έχει ηχογραφηθεί σε δύο CD που το συνοδεύουν.
Η εργασία αυτή αποτελεί βοήθημα, όχι μόνο για τους καθηγητές μουσικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για τους νηπιαγωγούς και δασκάλους της πρωτοβάθμιας, καθώς και τους φιλολόγους. Βασίζεται στο ότι  η Μουσική, ο Λόγος και η Κίνηση είναι ενιαίες και αδιαχώριστες έννοιες και στο ότι ο Ρυθμός είναι η βάση για την πρωταρχική προσέγγιση στην μουσική ανάπτυξη
Για την «Τονική Ρυθμοποϊα» της Λίτσας Λεμπέση, ο Ακαδημαϊκός και Μουσουργός Ευάγγελος Μουτσόπουλος, γράφει μεταξύ άλλων: «Με εξαιρετικό ενδιαφέρον εμελέτησα τις ρυθμικές αποδόσεις ποιητικών κειμένων και εθαύμασα την σπουδαίαν Σας επίδοσην εις τον τομέαν αυτόν. (…) Θεωρώ πως η προσφορά αυτή είναι ανεπανάληπτη και για τον λόγον αυτόν εύχομαι να συνεχισθεί προς ωφέλειαν της νεολαίας της εποχής μας».   

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2007