Εκτύπωση του άρθρου

10+1 χρόνια www.poeticanet.gr                                                       

Απρίλιος 2006, Τεύχος πρώτο. Το περιοδικό Poeticanet, με βασικά συνθετικά του τις έννοιες  ποιητική και δίκτυο,  αρχίζει εκ γενετής το δικό του ταξίδι στον αχανή ψηφιακό νέο  κόσμο. Ένα αυτόνομο ποιητικό δίκτυο εκτείνεται στον κυβερνοχώρο για να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με άλλα δίκτυα υπερβαίνοντας  τις μεταξύ τους μικρές ή μεγάλες αποστάσεις, γεφυρώνοντας  ετερότητες ή  αντιθέσεις, στο όνομα της διάρκειας..

Πρωταρχικός  στόχος της ανάρτησης του, να εκφραστεί ο ποιητικός λόγος: να συνομιλήσει όχι μόνο με τον κλειστό κύκλο των ειδικών και ομότεχνων, αλλά   με όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία του στην πολύπλοκη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι νέες τεχνολογίες  εξελίσσονται διαρκώς και η ποίηση- είδος που δεν τελειώνει, μεταβάλλεται και αναπροσδιορίζεται με βάση τα δεδομένα των εποχών που  αποθηκεύει στη μνήμη της.

Με την πολύτιμη υποστήριξη  και άξια σύμπραξη των συντακτών και των στενών συνεργατών του - παλαιών και νέων, το Poeticanet έχει διαγράψει ήδη 10+1 χρόνια ποιητικής διαδικτυακής πορείας.    Με προσανατολισμό του την ποίηση και μόνο, έχει προβάλλει και θα συνεχίσει να προβάλει ποιητές και ποιήματα από όλο τον κόσμο, να δίνει χώρο στους νέους ποιητές, να πληροφορεί υπεύθυνα εκείνους που ενδιαφέρονται για τα ποιητικά συμβαίνοντα.

Ιούνιος 2017, Επέτειος  10+1 χρόνων, Καλέσαμε φίλους και γνωστούς και την γιορτάσαμε μια Δευτέρα βράδυ στο "poems ‘n crimes. Διαβάστηκαν ποιήματα των Γιώργου Καραβασίλη, Θανάση Κωσταβάρα και Λύντιας Στεφάνου από την Παυλίνα Παμπούδη και Ιωσήφ Βεντούρα και  τραγούδησε η Σάρα Θηλυκού. Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης χειροκροτήθηκε για την περφόρμανς του.  

Κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός που αναφέρεται σε ένα άλλο γεγονός στο παρελθόν, συγχρόνως όμως υποδηλώνει  και τη συνέχεια του στο μέλλον: σαν άνω τελεία που διαχωρίζει δυο ίδιες νοηματικά φράσεις σε μια πρόταση  που διαπλέκεται με άλλες  προτάσεις  για να δομήσουν το Κείμενο…

                                                ..η συνέχεια στο επόμενο Poeticanet, τεύχος 30.

 

                                         ……………………………..

 

 

 


Ημ/νία δημοσίευσης: 25 Ιουνίου 2017