Εκτύπωση του άρθρου
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ
http://wwww.poetrysymposium.gr
 
Πρακτικά Εικοστού Έκτου Συμποσίου Ποίησης, Ποίηση και Έρωτας, εκδόσεις «Περί Τεχνών», Πάτρα 2007, σελ. 392, επιμέλεια Ξένη Σκαρτσή

Οι εισηγήσεις και οι ανακοινώσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτό τον τόμο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της παγκόσμιας ερωτικής ποίησης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Φιλοξενούνται κείμενα των: Φώτη Τερζάκη, Σάββα Μιχαήλ, Έρης Σταυροπούλου, Κλαίρης Παπαπαύλου, Σωτήρη Βαρνάβα, Μενέλαου Χριστόπουλου, Massimo Peri, Δημήτρη Κατσαγάνη, Μάνου Τσιλιμίδη, Αντώνη Σακελλαρίου, Γ. Β. Δάβου, Κώστα Κρεμμύδα, Ιωσήφ Βεντούρα, Ανδρέα Μπελεζίνη, Λύντιας Στεφάνου, Θανάση Νάκα, Δούκα Καπάνταη, Έλενας Νούσια, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, Χάρη Ράπτη, Χρίστου Αλεξίου, Κώστα Στεργιόπουλου, Έρσης Σωτηροπούλου και Ξένης Σκαρτσή.
     Στον τόμο περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις και η συζήτηση που ακολούθησε τις Συνεδρίες, καθώς και οι παρουσιάσεις ποιητών από κριτικούς που πάγια εντάσσονται κάθε χρόνο στις εκάστοτε θεματικές του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ. Στον παρόντα τόμο η Ξένη Σκαρτσή παρουσιάζει τον ποιητή Θανάση Κωσταβάρας, η Λύντια Στεφάνου την Ξένη Σκαρτσή, ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης τον Τάσο Γαλάτη, ο Αλέξανδρος Αραμπατζής τον Χρίστο Ρουμελιωτάκη, ο Κώστας Κουτσουρέλης τον Νίκος Αντωνάτος, ο Ανδρέας Μπελεζίνης την Μαρία Τοπάλη, ο Γιώργος Πρεβεδουράκης τον Βάκη Λοϊζίδη, ο Σταύρος Σταυρίδης τον Βασίλη Γιαννακά, ο Δημήτρης Χαρίτος τον Γιώργο Κασαπίδη και ο Σωκράτης Σκαρτσής τους Σωτήρη Βαρνάβας και Κώστα Κρεμμύδα.
     Από το 1981, οπότε και ξεκίνησε το Συμπόσιο Ποίηση, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται ανελλιπώς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στο Ρίο, την πρώτη βδομάδα εκάστου Ιουλίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει 14μελής Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτείται από τους Σωτήρη Βαρνάβα, Ξενοφώντα Βερύκιο, Κώστα Καπέλα, Δημήτρη Κατσαγάνη, Γιώργο Κεντρωτή, Κώστα Κρεμμύδα, Αλέξη Λυκουργιώτη, Σάββα Μιχαήλ, Θανάση Νάκα, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, Ξένη Σκαρτσή, Λύντια Στεφάνου, Δημήτρη Χαρίτο, με τη συμμετοχή του εκάστοτε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και τα δύο επίτιμα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μιχάλη Γ. Μερακλή και Ανδρέα Μπελεζίνη.
     Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 27 τόμοι Πρακτικών (2 τόμοι για το πρώτο Συμπόσιο) που εκτείνονται σε περισσότερες από 11.000 σελίδες. Ευρετήριο Περιεχομένων των Πρακτικών των πρώτων 25 Συμποσίων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Συμποσίου.

Ημ/νία δημοσίευσης: 9 Ιουνίου 2007