Εκτύπωση του άρθρου

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΣΑΜΠΗ

Η Στέλλα-Λουΐζα Κατσαμπή γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει, από πατέρα Κύπριο και μητέρα Ελληνίδα. Σπούδασε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

Εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος στο χώρο της προσχολικής ηλικίας και ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή Σάρκινοι Θεοί δημοσιεύτηκε στον τόμο με τον τίτλο Ανθρώπινα Δαιμόνια από τις εκδόσεις Ρώμη το 2018, μαζί με τη συλλογή του Σταύρου Γκιργκένη Στου Ματιού το Κέντρο. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδα του δοκιμιακού-λογοτεχνικού περιοδικού Νόημα μέχρι το 2020.

Ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα, ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Επίσης, ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε πέντε ανθολογίες με την ίδια να είναι η νεαρότερη σε ηλικία ποιήτρια που συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία Το Άλλο Μισό του Ουρανού που περιλαμβάνει τις Ελληνίδες ποιήτριες του εικοστού αιώνα. Τα 500mg Ωκυτοκίνης είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της.


Ημ/νία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2023